Bratsko zajedništvo u duhu Koncila


Bez komentara!

Primjedbe

  1. Nažalost, iz dana u dan, što se više udaljavamo od Tradicije, to se više približavamo nečemu drugome...
    Najnovija događanja u svezi s posjetom kardinala Burkea Lijepoj Našoj pokazuju koliko je Tradicija još uvijek omražena i koliko su tradicionalisti nemoćni,a koliko je modernistički duh sve prožeo - koliko je i "dobrih" posve zavedenih.
    Kardinal Burke zbilja je iskoraknuo iz modernističke močvare i učinio zadivljujuće korake i posvjedočio veliku hrabrost. No očito mu svaka šuša može zabraniti celebraciju tradicionalne Mise, pa čak i tihe. A onda - kadija tuži, kadija sudi! Piši Vodovodu, kućnom savjetu pa dok riješe.
    Ako jedan utjecajni američki kardinal, koji je k tomu bio kurijalni kardinal i pročelnik dikasterija, ne može organizirati celebraciju, koliko onda mogu vjernici laici?
    Nedavno se raspravljalo je li mons.Lefebvre zbilja toliko pridonio očuvanju tradicionalne Mise?!Izricala su se svakakva mišljenja koja ne želim ponavljati.
    Mislim da ovaj događaj u svezi s posjetom kardinala Burkea koji nije mogao dobiti dozvolu za gotovo privatnu celebraciju tihe Mise zorno pokazuje da je mons.Lefebvre zbilja morao biti duhovni gorostas pa u sedamdesetima i osamdesetima stalno, bez prekida ponekad i pred stotinama i tisućama vjernika celebrirati javne, svečane i pontifikalne Mise i javno se zalagati za očuvanje svete vjere i Tradicije. I to u najvećim europskim i svjetskim gradovima: u Rimu, Parizu, Munchenu, Bruxellesu, Londonu, u SAD-u...
    Ne zaboravimo da onda stara stega još nije bila propala i da je otpor bio puno žešći...nije to bilo ko u ovom kaotičnom pontifikatu gdje svatko radi što hoće!
    Da se mons.Lefebvre slijepo držao "poslušnosti" (modernističkog najpodmuklijeg oružja u besprimjernom uništenju Tradicije), danas zbilja ništa ne bi ostalo od Tradicije.
    Nemoguće je, posve nemoguće da nad djelom mons.Lefebvrea nije stalno bio plašt majke Božje Fatimske!
    Nemoguće je bilo sedamdesetih utemeljiti bogosloviju koja se zalaže za cjelovitu katoličku vjeru i služi isključivo stari Obred, bez mnoštva anđela čija su krila zaštićivala to djelo Providnosti.

    Kikii

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar