Blažena Djevica Marija Kraljica




Nakon Gospine smrti, naš Gospodin podigao ju je iz sna i doveo u Nebo, posjevši je sa svoje desne strane. On je ušao u Njen zemaljski raj po svome začeću, a sada je Ona primljena u Njegov nebeski raj.

Tada je Kraljica po prvi puta uzela u posjed svoje prijestolje. Ona ima najviše mjesto u Nebu, najveću slavu, koja nadmašuje onu svih anđela i svetaca. Ondje Ona kraljuje kao kći Boga Oca, Majka Boga Sina i Zaručnica Boga Duha Svetoga. Ondje Ona djeluje kao Kraljica svih srdaca i Posrednica svih milosti. Ondje će Ona izvršiti Božju volju u odabranima sve do kraja vremena.

Kao Kraljica, Gospa izvršava gotovo svemoguću moć jer su Njezini zahtjevi kao zapovijedi za Njezina vlastitoga Sina, anđeli izvršavaju Njezine naredbe, Ona je glavni neprijatelj đavla i satire mu glavu te na kraju, u tome što izvršava ulogu majčinstva nad svima odabranima tako da ih vodi i u Nebo i prema svetosti.

Uzmi u obzir to da ako je Marija potrebna Bogu (po Njegovoj volji) kako bi ostvarila Njegove ciljeve, Ona je još potrebnija za postizanje tvojih konačnih ciljeva. Ako Bog ne može izvršiti svoj plan za tvoje spasenje bez Gospe, tada ti koji si manji od Boga sigurno ne možeš izvršiti djelo svoga spasenja bez Njegove odabrane Kraljice. To je razlog zašto sv. Ljudevit Montfortski govori da je pobožnost Gospi nužna za spasenje po onome što nazivamo moralna nužnost. Ako želiš ostvariti spasenje kako treba, sigurno, bez opasnosti ili rizika, tada ga moraš ostvariti preko Kraljice Neba i zemlje.

 

Primjedbe