Najozbiljnija zavjera nije protiv ljudskih prava, nego protiv vrhovnih Božjih prava


 Najstrašnija zavjera: zavjera šutnje


Od erupcije koronavirusa na svjetskoj pozornici u siječnju 2020. svakodnevni život zapadnog čovjeka promijenio se na neočekivane načine. Ove promjene u našim životima su koliko radikalne toliko i zbunjujuće te otvaraju uznemirujuća pitanja o pandemiji koja je u tijeku.


Mnogi govore o zavjerama, spletkama, urotama povezanima s COVID-19 i cjepivima za borbu protiv njega, ali zaglušujuća galama o tim pitanjima izaziva sumnju.


Takozvani antivakseri uvjereni su da postoji megazavjera okultnih sila za nametanje univerzalne diktature. Ove teorije jako su raširene na društvenim mrežama. Tradicionalni masovni mediji te ideje označuju kao obmane, ali umjesto da ignoriraju ili isključuju antivaksere, oni im nude naslovne stranice novina i televizijske emisije uživo, povećavajući njihovu prisutnost. Dojam je da je interes onih koji manipuliraju javnim mnijenjem stvarati umjetne i ometajuće kontroverze, dok su stvarni problemi obavijeni zavjerom šutnje.


U svojoj enciklici Divini Redemptoris od 19. ožujka 1937., papa Pio XI. izjavio je da je vrlo moćna pomoć širenju komunizma 'zavjera šutnje' svjetskog tiska. "Kažemo zavjera jer je nemoguće drugačije objasniti kako je tisak, inače toliko željan iskorištavanja čak i malih svakodnevnih događaja iz života, mogao tako dugo šutjeti o užasima počinjenim u Rusiji, Meksiku, pa čak i u velikom dijelu Španjolske; a da je imao relativno vrlo malo za reći o tako golemoj svjetskoj organizaciji kao što je ruski komunizam. Ta je šutnja djelomično posljedica kratkovidnog političkog usmjerenja, a favoriziraju je razne okultne sile koje već dugo rade na rušenju kršćanskog društvenog poretka."


Kako ne primijetiti da iste okultne snage koje je Pio XI. spominjao danas šute o odgovornosti komunističke Kine u širenju koronavirusa, ali i općenito o domaćim progonima režima Xi Jinpinga i njegovom planu gospodarskog i vojnog osvajanja svijeta? Kinesko-komunistički plan za 'novi svjetski poredak' puno je stvarniji od mnogih pseudozavjera, koje služe samo za unošenje pomutnje u umove zapadnoga čovjeka, psihički oslabljenog pandemijom koja ne pokazuje znakove odumiranja.


I kako netko može poreći postojanje zavjere šutnje o zločinu pobačaja, odgovornom za više od četrdeset milijuna smrti diljem svijeta svake godine? Genocid počinjen po zakonu, nad najnevinijim žrtvama u vodećim civiliziranim zemljama, onima koje su se bile okupile u Rimu od 20. do 21. listopada na samitu G20 2021., zainteresirane za sve osim za vjerske i moralne probleme o kojima ovisi budućnost čovječanstva.


Prema jednom izvrsnom komentaru, iako je pobačaj gnusan, njegov najveći zločin nije počinjen protiv tjelesnog, nego duhovnog života ove nerođene djece u koju je Bog, u trenutku začeća, ulio dušu i odredio ih za vječnu slavu. Ovo najveće dobro nije blijeda sjena u usporedbi sa zemaljskim životom, koji je ograničen i prolazan. Težina pobačaja leži upravo u tome: zauvijek lišiti pobačena stvorenja blažene vizije Boga, najveće sreće za ljudsko biće.


Najgora zavjera, dakle, nije ona protiv ljudskih prava, nego ona protiv vrhovnih Božjih prava. Parafrazirajući ono što dom Prosper Guéranger navodi u svom klasičnom djelu O značenju povijesti, moramo ponoviti da je svaka ideologija, svaka kulturna ili politička vizija koja zanemaruje nadnaravni poredak tek lažni sustav koji ništa ne objašnjava i ostavlja povijest čovječanstva u kaosu i trajnoj kontradikciji. Kršćanin, naime, prosuđuje događaje, ideje, ljude, s Božjeg stajališta, u svim okolnostima, ne zaboravljajući da su prirodne katastrofe, ratovi i društveni prevrati često posljedica javnih grijeha društva koje Boga potkrada za slavu koja mu pripada.


Crkva bi se toga trebala sjećati svaki dan: sva zla čovječanstva imaju svoje podrijetlo u grijehu; javni grijeh je ozbiljniji od grijeha pojedinaca, a Bog kažnjava društvene grijehe pošastima epidemija, ratova, ekonomskih kriza i prirodnih katastrofa. Ako se svijet ne pokaje, a prije svega ako ljudi Crkve šute, kazne koje su isprva izrečene na blag način, predodređene su da postanu sve strože, dovodeći čak do uništenja čitavih naroda. Fatimska poruka je to najavila kao nepovratnu sudbinu.


Šutnja o ovoj poruci i o djelovanju Božanske Providnosti u povijesti je najstrašnija zavjera čija čovjek danas može postati žrtva.


Roberto de Mattei


Izvor: https://rorate-caeli.blogspot.com/2021/11/the-most-serious-conspiracy-is-not.html

Primjedbe