Gospa želi posvetu Rusije!


Mnogo i mnogo puta sestra je Lucija ponovila da: „Gospa NIJE zahtijevala posvetu svijeta, nego posvetu RUSIJE.“
_________________________________

Evo nekoliko izravnih svjedočanstava sestre Lucije koju su intervjuirali tijekom godina, u kojima je vidjelica uvijek potvrdila istu točku.

  • U Naša Gospa Fatimska (1947.), na 226. stranici, profesor William Thomas Walsh donosi: „Lucija je jasno rekla da Gospa nije tražila posvetu svijeta Svojemu Bezgrješnom Srcu. Ono što je ona posebice tražila, bila je posveta Rusije.
  • U knjizi Fatimska ukazanja iz 1949. godine, na stranici 80., otac Thomas McGlynn izvješćuje da je sestra Lucija jako uzrujana ispravila da nije tražena posveta svijeta, nego posveta Rusije: „Ne!“, rekla je sestra Lucija, „Ne svijet, Rusiju, Rusiju!“
  • U knjizi Hodočašće divota koja je objavljena po želji Talijanske biskupske konferencije (Rim 1960., str. 440) opisuje se malo poznato ukazanje Blažene Djevice Marije sestri Luciji. Gospa se je ukazala Luciji u svibnju 1950. i rekla joj je: „Prenesi Svetomu Ocu da još čekam posvetu Rusije svojemu Bezgrješnom Srcu. Bez te posvete Rusija se ne će moći obratiti niti će svijet imati mira.“
  • Otac Umberto Maria Pasquale SDB osobno je poznavao sestru Luciju od 1939. godine. Do 1982. godine primio je od nje 157 pisama. Dana 12. svibnja 1982. otac Umberto napisao je u vatikanskom dnevniku Osservatore Romano (Papin dnevni list) da Fatimska Gospa nije tražila posvetu svijeta, nego samo posvetu Rusije.
  • Dana 15. kolovoza 1978. osobno je pitao Luciju: „Je li Vam Gospa ikada govorila o posveti svijeta svojemu Bezgrješnom Srcu? Sestra je Lucija odgovorila: „NE, oče Umberto, NIKADA! U Cova de Iria 1917. godine, Gospa je obećala: „Vratit ću se zahtijevati posvetu Rusije...“
  • Otac Umberto koji je želio pismeni odgovor na ovo pitanje, poslao je pismo sestri Luciji 13. travnja 1980. godine. Sestra Lucija mu je odgovorila ovako: „Kako bih odgovorila na Vaše pitanje, želim pojasniti: Gospa Fatimska, u svojemu zahtjevu, odnosila se samo na posvetu Rusije.“
  • Otac Manuel Rocha, portugalski svećenik, bio je prevoditelj koji je pomogao profesoru Walshu kod intervjua koji je gore spomenut. On iznosi jedan detalj koji još više pojašnjava predodžbu koji su rizici kojima se izlažemo ako se posvećenje Rusije ne izvrši na vrijeme. Donosimo doslovno ono što je Walsh rekao:

Ona (sestra Lucija) rekla je više nego jednom i to osobito naglasivši: „Ono što Gospa želi jest da papa skupa sa svim biskupima svijeta posvete Rusiju Njezinom Bezgrješnom Srcu na jedan poseban dan. Ako se to učini, Ona će obratiti Rusiju i bit će mir. Ako se to ne učini, zablude Rusije proširit će se u svaku zemlju svijeta.“

(Profesor Walsh) 'To znači, po Vašemu mišljenju da će bilo koju naciju, bez izuzetka, komunizam osvojiti?'

(Sestra Lucija) 'Da.'“ (William Thomas Walsh, Gospa Fatimska, 4. pretisak, 1947., str. 226.)

Otac Rocha posvjedočio je da je Walsh, želeći biti posvema siguran u odgovor sestre Lucije, njoj ponovio pitanje, dodavši ove riječi: „Uključuje li to i Sjedinjene Američke Države?“ Sestra Lucija odgovorila je još jedanput: „Da“. (Ove rečenice objavljene su u knjizi The Wonders She Performs, 1986., str 160.)

Zašto Isus želi posvetu RUSIJE?

Sestra Lucija pitala je Isusa zašto ne želi obratiti Rusiju nijednim drugim sredstvom, nego baš posebnom posvetom toga naroda. Isus je odgovorio:

Stoga što želim da cijela moja Crkva prizna ovo posvećenje kao pobjedu Srca Marijina kako bi se potom proširilo njegovo štovanje i pobožnost ovome Bezgrješnom Srcu stavila uz pobožnost mojemu božanskomu Srcu!“

Jedini način da se postigne obraćenje Rusije jest preko čina posebne posvete Rusije Bezgrješnom Srcu Marijinu koju će svečano izreći Papa u zajedništvu s biskupima, u isti dan i u isto vrijeme.

Samo će tako svijet imati mir. Ne poslušati naredbu Nebeske Kraljice imat će posljedice kao što je „uništenje mnogih naroda“ i ropstvo onih koji će preživjeti.
________________________________________________

Bez toga posvećenja Rusija se ne će moći obratiti i svijet ne će imati mira!“
________________________________________

Izvor: www.fatima.it

Primjedbe

  1. Cega ili koga se nasi poglavari boje ?
    Zasto izlazu stado svoje takvom ropstvu ?
    Zar se dim sotonin tako jako rasirio po srcima onih kojima Krist povjeri brigu za svoje stado ?
    Zar misle da je Bog gluh i slijep ?
    Danas ovo sto rade s raskolnickim protestantima , muhadamcima , zrtva je jalova bez pokajanja , a da negovorimo o ikakvom obracenju , gotovo cijelog zapada koji uporno rade na opceem unistenju . Svi su poludjeli jer misle ludo , luda je mudrost bez Boga vladati Bozijom imovinom .
    Jao , jao , jao kojeli bezumnosti tko ce spasit zivot odbacujuci i Isusa i Mariju neposluhom suludim . Stoli ciniti , zar nam nije zakukati , i ne stati , Boze , Boze moj oprosti nama kukavnima , nevoljnima i cini kako je volja tvoja !

    OdgovoriIzbriši
  2. Koliko se svi angažiraju oko lokalnih izbora, osobito u manjim mjestima, kao da će se ostvariti raj zemaljski. Promjene uglavnom budu - nagore.
    Za posvetu Rusije većina naših klerika i vjernika ne bi prstom mrdnula, a o toj posveti zbilja ovisi mir u svijetu i stanje vjere u puku.
    Masovno smo zavedeni, duhovno smo oslijepili i ono bitno ne vidimo, a gubimo se u trivijalnostima i maglama ovoga svijeta i trošimo silnu energiju.
    One koji se za zalažu za posvetu Rusije i širenje pobožnosti Bezgrješnom Srcu Marijinu, odmah će nazvati fanaticima.
    Nadam se da će se i u našem narodu uskoro oformiti skupine koje će se moliti za posvetu Rusije i širenje pobožnosti pet prvih subota.

    Kikii

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar