Najveći pomor u ljudskoj povijesti

Kineski propagandni plakat koji promiče obitelj s jednim djetetom

Financial Times izvijestio je da je 14. ožujka kinesko Ministarstvo zdravstva objavilo sljedeće statistike za razdoblje od 1971.:

- izvršeno je 336 milijuna pobačaja
- provedeno je 196 milijuna sterilizacija
- ugrađeno je 403 milijuna kontracepcijskih spirala

Narodna Republika Kina, najmnogoljudnija zemlja svijeta i komunistička diktatura, prvi puta je postavila zakonska ograničenja na rast populacije 1971., a 1979. je započela prisilni program ,,jednog djetetapo paru. To znači da je ova zemlja izvela najveći pomor ljudskih bića u povijesti svijeta.

Da bi dao perspektivu ovom broju ubijenih, Financial Times navodi niz statistika: broj je veći nego cijela svjetska populacija u vrijeme križarskih ratova; jednak je zajedničkoj trenutnoj populaciji Sjedinjenih Država i Australije; iz kineske populacijske kontrole uslijedilo je više smrti nego od bubonske kuge u Europi ili velike kineske gladi, broj je veći od svih ljudi ubijenih u 10 najstrašnijih ratova u ljudskoj povijesti, to je više od broja sve djece koja će biti rođena u svijetu tijekom sljedećih 10 godina.

Samo Bog može istinski vidjeti veličinu takvog gubitka u samo jednoj državi. (American Life League procjenjuje da je u Sjedinjenim Državama bilo više od 60 milijuna namjernih pobačaja u 44 godine od odluke Roe vs. Wade iz 1973.) Neka se Bog smiluje našem svijetu.

Izvori: Financial Times; The Gospel Coalition, American Life League

Primjedbe