U Kini korona virus postaje izlikom za napade na katolike


Prema novinaru An Xinu, uredniku novina Gorka zima, koje kritiziraju pekinški režim, Komunistička stranka u gradu Nenjiangu, na sjeveroistoku kineske provincije Heilongjiang, poziva stanovnike da se prijavljuju svoje susjede čim organiziraju vjerske obrede kod kuće. Mjera koja prvenstveno cilja katolike u podzemnoj Crkvi.

20. veljače 2020. je „Skupina za nadzor korona virusa” koju je u Nenjiangu osnovala kineska vlada, izdala naredbu u kojoj se izričito zabranjuju sastanci kod kuće radi obavljanja „ilegalnih vjerskih aktivnosti”.

Stanovnicima Nenjianga nudi se nagrada od 5000 RMB – oko 650 eura – ako prijave vlastima sumnju u nezakonitu vjersku aktivnost.

Prema službenim statistikama pekinškog režima, koje bi trebalo uzeti sa zrnom soli, u Srednjem kraljevstvu živi oko deset milijuna katolika, od čega je šest milijuna pripadnika državno odobrenog Katoličke patriotske udruge kineskih katolika (APCC).

Ostala četiri milijuna pripadaju podzemnoj Crkvi koju, za razliku od APCC-a, ne nadzire Komunistička partija i koja je uvijek ostala vjerna i sjedinjena sa Svetom Stolicom.

Kinesko-vatikanski tajni sporazum, sklopljen u rujnu 2018. godine, imao je zacrtani cilj reguliranja kanonske situacije APCC-a, a time i smanjenja kineskoga raskola, nastaloga 1958. u Wuhanu. Ali prema nekoliko usklađenih izvještaja, od potpisivanja sporazuma vladin progon podzemne Crkve još uvijek nije završen.

U studenom 2019. predsjednik APCC-a, biskup John Fang Xingyao, čak je rekao da katolici u zemlji trebaju staviti odanost državi prije katoličke vjere: „Ljubav prema domovini mora biti veća od ljubavi prema Crkvi, a državni zakon je iznad kanonskoga prava”, rekao je prelat.

Neka Gospa Fatimska pomogne kineskim katolicima i spasi ih od komunističkog virusa koji pustoši njihovu zemlju.

Izvor: fsspx.info

Komentari

  1. Poziv na molitvu 54-dnevne 'devetnice' krunice za posvetu Rusije Marijinu Bezgriješnom Srcu!
    https://virgoperpetua.blogspot.com/2020/04/54-dnevna-devetnica-krunice-za-posvetu.html

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar