Biskup najveće portugalske biskupije na Božić: Gospa nije stvarno bila djevica



Portugalska web-stranica Observador, jedna od najvažnijih obavijesnih web-stranica u toj zemlji, objavila je poseban božićni intervju s biskupom Oporta (Porta), najbrojnije biskupije u Portugalu, Manuelom Lindom te teologom i svećenikom Anselmom Borgesom. [P. S.: Opaki biskup je pokušao sakriti svoju izjavu dodajući ,,pojašnjenja“ izvornome članku te smo zato izvorni članak spremili u arhivu da bismo sačuvali povijesni zapis].

U njemu oni razotkrivaju sve ,,mitove“ koji se odnose na Božić, uključujući njegov datum u prosincu (,,vjerojatno rujan“...), ali najveća sablazan od sviju je izravni napad na nekoliko dogmi koje se odnose na božanstvo Gospodina Isusa Krista i čistoću Njegove Bezgrješne Majke, Blažene Djevice Marije.

U nastavku donosimo prijevod glavnih odlomaka:

,,On [Krist] je bio začet od Marije i Josipa kao bilo koja druga osoba... Djevičanstvo je povezano s Marijom samo kao metafora da bi se dokazalo da je Isus bio samo vrlo posebna osoba.“

Biskup Oporta govori za stranicu Observador da ,,ne bismo nikada trebali govoriti o Marijinom fizičkome djevičanstvu“. ,,Stari zavjet puno puta govori da će Isus biti rođen od djeve, kćeri Izraelove koja je bila jednostavna, siromašna i ponizna. Ali to je uistinu samo izraz za potpunu posvećenost te žene Bogu. Dar da bude majka Božja Mariji je dan samo zato što je imala nepodijeljeno srce. Ono što je važno je potpuno samopredanje“, objašnjava biskup Manuel Linda.

I dodaje: ,,Sigurno ima žena sa slomljenim himenom koje su više djevice u smislu potpune posvećenosti Bogu od onih s netaknutim himenom“.

RORATE: U boljim danima bi ovoga heretika i hulitelja bijesni katolici izbacili iz njegova sjedišta i bacili u more zbog tih teških uvreda protiv Gospe, vazda Djevice i protiv svete Majke Crkve. Gdje su katolici laici u Portugalu?

Benedikt XVI. imanovao je Lindu 2009. pomoćnim biskupom Brage. Franjo ga je 2013. imenovao vojnim ordinarijem Portugala, a ove godine naslovnim biskupom Oporta, jednim od najuglednijih položaja u fatimskom narodu.

Izvor: https://rorate-caeli.blogspot.com/2018/12/bishop-of-second-largest-portuguese.html

Primjedbe

  1. Crkva Kristova satkana je od naroda Božjega a u njima ima kao i u svim drugim društvima i organizacijala i pomalo šašavih, ali ovaj je odskočio, - on je luđak i bezvjerac i trebalo bi ga izbaciti iz Crkve, a daleko nije ni "papa" Franjo, jer i on češće zaglibi sa svojim tumačenjima. Nadam se da znate da se za papu biraju ne baš najsvetiji i super teolozi već se i kod njih ide s političke platforme, kao što se proglašavaju i svecima oni koji nisu zaslužili. Najbolji je slučaj kako se to radi naš blaženi kardinal Stepinac, gdje papa traži mišljenje srpskih bezbožnika. Ovo je prvi slučaj u povijesti gdje se žrtvuje svetost uzornog pastira za neka politička mešetarenja. Molimo se da Krist obrani ono zašzo je proilio svoju krv na Kalvariji i da nas spasi os loših pastira: svećenika, biskupa i papa! Apage satanas!

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar